Hyperpigmentatie

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken of pigmentstoornissen zijn aandoeningen waarbij er lokaal in de huid afwijkingen zijn in het normale pigmentatiepatroon. Een opvallende pigmentvlek in het gezicht of op de handen kan cosmetisch storend zijn. De YAG laser reageert op  pigmentvlekken en –vlekjes.

Dit pigment zit enigszins buiten het bereik van het opruimsysteem van ons lichaam. Hierdoor blijft het aanwezig op de plaats waar het is ingebracht.
Door de YAG laser te richten op het pigment wordt de opname van dit pigment door het lichaam gestimuleerd.

Bij de behandeling door middel van de YAG laser voelt u tikjes op de huid.

 • Verwijderen permanente make-up
 • Pigment en ouderdomsvlekken 
 • Melasma
 • Naevus van Becker
 • Naevus van Ota
 • Poikyloderma van Civatte
 • Post-inflammatoire hyperpigmentaties
 • Sproeten

Huidverjonging met Fractional laser

Steeds vaker wordt de laser ingezet voor het verjongen van de huid. Met een zogenoemde fractional laser, of laser facelift wordt met behulp van een gefractioneerde laser een laserstraal in de huid gebracht. De huid wordt veerkrachtiger en voller. De behandeling is dan ook zeer geschikt voor de 30+ huid.

Fractional lasers zorgen voor een algehele huidverbetering. Deze behandeling kan worden ingezet om de huid te verfijnen en te verjongen. Ook vervagen pigmentvlekken, omdat de opperhuid vernieuwd wordt. De laser zorgt voor een fijnere huidstructuur en een egale kleur, door het huidvernieuwing proces te versnellen. Fractional lasers zorgen voor een maximaal resultaat dat behaald kan worden op het gebied van huidverjonging door lasertherapie.

Met deze huidvernieuwende laserbehandeling kunnen de volgende huidproblemen worden behandeld:

 • (acne) littekens
 • hyperpigmentatie
 • huidveroudering
 • oneffen of grove huidstructuur
 • slapper wordende huid, grove poriën
 • oppervlakkige rimpels en lijntjes


Hoe werkt Fractional laser?

De laser werkt gefractioneerd, dat wil zeggen dat er per laserpuls een gedeelte van de huid wordt behandeld. Er worden zogenoemde microbeams, of gaatjespatronen in de huid gemaakt. Tussen de gaatjes in blijft intact huidweefsel aanwezig. Deze intacte huid helpt de minuscule gaatjes sneller genezen door de aanmaak van nieuwe huidcellen. Op deze manier is de behandeling veilig en gecontroleerd en herstelt de huid in enkele dagen. Aan het oppervlak van de huid zie je kleine puntvormige korstjes ontstaan, op de plaats waar de gaatjes patronen zijn gemaakt. De warmte van de laser zorgt voor krimping van het weefsel, waardoor de huid fijner zal zijn van structuur en de doorbloeding wordt verbeterd.

Fractional laser voor aanmaak van collageen

De Fractional laser is een meer verfijnde uitvoering dan de traditionele laser. Door middel van een fractional laserbehandeling worden laserstraaltjes in de lederhuid gestuurd, de laag onder de opperhuid. De fibroblasten in de lederhuid worden op deze wijze gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken. Collageen zorgt voor huidvernieuwing en het strakker worden van de huid. Zo krijgt de huid via de fractional laserbehandeling een natuurlijke lift. Oneffenheden worden tevens hersteld. Al  twee of drie weken na de fractional laserbehandeling ontstaat een jonger uitziende huid: de huid wordt steviger en ziet er frisser en gladder uit. Door de toegenomen collageenproductie wordt het huidverouderingsproces van de huid vertraagd.


Tarief 

Stuks pigment

 ≤ 5

≤ 10

 ≤ 20

≤ 40

≤ 60

≤ 100

Prijs per behandeling

€ 50,-

€ 80,-

€ 120,-

€ 180,-

€ 210,-

€ 235,-

Dezelfde prijzen gelden voor de coagulatie (Plexr) behandeling 

>